Monday, April 19, 2010

my 23rd beday

thn ni thn yg paling indah buat aku.aku diraikan 4ari berturut2 utk beday aku..
rse amat la terharu cam nak nanges je (ayat bodek,thn dpn nk lg)..ehehe
tp siyes la aku sgt gembira dgn sume ni..thx guys..
bermule dgn ari sbtu tu, 10 April, aku diraikn dgn call free dr maxis n celcom..
maxis dpt 1ari je..tp leh call sume mxs number..
celcom leh call smggu tp utk 8pax number je..
so aku pon godam henpon mxs aku smpai batt flat.call org sne sni..
smpai ade yg igt aku call sebab nk invite for my wedding..lawak ok..blum smpai tahap tu lg..
pastu sbtu tu ade la sorg hambe Allah ni nk sgt pi penang.so besempena dgn beday aku,ktorg pon pi la penang blk ari..smpat la lepak mkn2 area padang kota..gurney drive..
emm teringat la kenangan2 lame..uhuhu..5thn da berlalu..
air kelape yg fresh n enak sekali

pasembor penang mai

wif cik eyma ditepian pantai..

then mlm tu gak drive blk n layan midnight muvie kat ts..cite date night..wlpon mantok+penat gile..muvi tu sgt la lawak..bes la tgk..

sok kn nye, cik kuna ajak mkn puri kat umah die..besame cik eyma, papa yuen n pacik bal, kami telah membantai puri mak kuna yg sgt sedap itu..sory kuna lupe nk snap pic sbb sgt excited nk mkn roti india u..
then cik eyma banje sy kek..sgt sedap..now,i'm addicted to choc indulgence flavor!!

yummy choc indulgence cake!


tiramitsu cake

on the 3rd day, surprised beday party kat taman tasek dimlm ari telah bejaye diplan oleh fie n ekin..eyma pon kire ter'suprised' gk la sbb die tak terlibat dlm plan mereka..ehehhehe
rse sgt terharu sbb rsenye cm tak penah je tiup sebijik kek utk beday sndiri..

kek utk kanak2 ribena yg dipilih oleh fie..tp sumpah sedap tau choc ice cream kek ni..

cik zac yg tersgt excited nk tiup lilin..

trio, from left; cik zac, cik eyma n cik ekin..

anak sape la tak reti2 nk blk umah mlm2 bute ni..

on the 4th day, beday one of my osmet..so plan ngan kak wan nk banje kak zirah mkn..sgt la jaoh kak zirah bwk ktorg mkn smpai ke air kuning..da siap mkn tu,time nk byr kak wan leh lak wat aprilfool kat kaunter tu ckp die mmg plan nk banje aku n kak zirah..ngee..

then, last friday telah dibanje mcd oleh my ofis mate bal, yap, yuen, eyma n kuna..winkwink.

finally, ni la antara beday present yg aku dpt pd thn ni..siyes rse cm kanak2 ribena sbb dpt gift time da tua2 ni..

from eyma


from ekin

from kak niza

I'm just wanna thank to all my beloved friends for the most memorable and wonderful birthday celebration in my life. luv u guys!!

Tuesday, March 16, 2010

Probationary Performance Appraisal (PPA)

tgk tajok pon rse gempak je kan..ahaha
ye mmg gempak..aku kne pizen for confirmation by dis thursday..
slide haram pon tak wat lg..
tade mood la..asek tingtong je..
mne tak tingtong,ari2 blk kul 12 keatas..
bkn mengabdikan diri kat kilang yek..
tp melepak2 bersme mmber2 tersayang..
dek kerana tidurku yg kurang jam nye, bgn pon lmbt la
alamatnye clock in pon da jd 8.23am..ahaha
wahai cik zac,sile la insap..
status anda tidak kompem lg yek..da brani2 nk dtg lmbt..
director n manager pon leh dtg 7.30am..

tulun2..mne pi smgt ku..aku da malas tahap gile babun ni..
dikala jam menunjukkan 2.50pm,mata ku maseh berat seakan br mangun tdo..

Sunday, March 7, 2010

taman tasek~~

taman tasek merupakan tmpt yg agak pemes la bg manusia2 kat taiping ni..
since aku hnye penah pegi tmn tasek 2kali pd waktu mlm,teringin pulak aku nk tgk pd siang hari..
org kate tmpt ni cantekk.da dekat 4bln la aku da de kat taiping,tp arini la br 1st time aku dpt melihat keindahan taman tasek ni..
mari kite nikmati pemandangan cantekk ciptaan Allah ni..

~view 1~


~view 2~


~view 3~


~view 4~

~view 5~

senanye byk lg pic aku tak sempat nk snap..ni hnye la view yg aku smpat snap mse ngah mendayung itik gergasi..sile refer pic seterusnye..

itik yg kami naek berwarne putih..


spt biase, cik zac yg terlebih excited bersame cik kuna yg 1st time mendayung di tasek.sgt nervous die..

lps ni kompem aku akn dtg lg bersame gadis2ku yg len.. cik eyma n cik shikin sile la ready utk menikmati keindahan n ketenangan disini yekk..

kpd kwn2 ku yg berhajat nk dtg melawat aku kat taiping ni, ni la 1st place yg aku akn bwk selaen zoo taiping n muzium taiping..ahahhaha

Monday, February 22, 2010

wikenku..

wah,da berkurun da update blog..now,the time has come....
wiken ni sy sgt seronot sbb dpt jenjalan+sopink n window sopink gak...rse heaven sgt..uhuhu..
salunye hanye lepak keseorangan dirumah sementelah housemate sume blk kg.
mulenye cik eyma mengajak ke abg fizan's stall kat simpang pas blk dr opis sbtu itu..

snap dlu b4 gerak..


hasilnye: cik eyma dipakse ber'pose' gedik


cik zac yg mmg naturally gediks..ahaks..

habes kami round satu tesco n taiping sentral(ts) sampai kdai sume tutup..disebabkn gedik2 takot nk blk umah dikala mlm bln mengambang,sy pn tdo uma cik eyma..
ahad pon round ts lg..itupon setelah dipujuk rayu oleh cik eyma supaya menemankn beliau tgk konset suria.fm..smpai pn da lmbt plus jem gile dasyat,tak sempat tgk vince, mawi n mila pnye show..smpai2 je,si bandi amuk tu tgh teruje menjerit2 menyanyi.wlpn telinga pekak menahan bingit sore si bandi ni,layankn jela..sy sgt teruje apabile melihat linda onn yg sgt cantek secara live.siyes,naturally die sgt cantek..no wonder la fahrin si kacak tu penah sangkut dgn die dlu..

dari kiri: bandi, dj suria(tak kenal), halim othman, dj tak kenal gak,vince


linda onn yg cantek


tuah yg sgt cute+hensem..

then, nek 1st floor.niat hati nk bli bedsheet..tp sy telah tertewas dgn nafsu sendiri..sy telah terbeli bedsheet+comforter..bayangkn saat2 genting mnunggu gaji kua,sy sempat merabakkan lg poket sendiri..tp rse worth sgt kot sbb discount 80%..uhuhu..


my bedsheet before...


after..nice kan..uhuhu..


Sunday, October 25, 2009

hupdate!!

gile lame kot aku tak hupdate..virus malas membuak2 ditambah dgn bizi nk mam since last 3 wiks ni..
ok la aku stat satu2..

1. aku berjaye tamatkn intern aku pd 15 sept 2009 diatas kuase veto En bork, manager kesayangan rmai..maseh la sgt2 en bork ye..jasamu dikenang..

2. beberape ari pastu umat Islam diseluruh dunia sambut rye pose..cm bese la rye aku cmtu gak..sme cm taon2 lps, pose tak penuh..tp bersebab oke~~

3. then aku konvo pd 3 oct..cerite selanjutnye aku akan update kemudian..tp sgt sunuk la..

4. esok kan nye, 4 oct aku msuk GEMS.berjaye tukar dr PD ke Cherating.segalenye utk mu yaya..ini pon akan di update kemudian

5. n arini aku da withdraw GEMS..perasaan sgt sedih kerana aku pastinye merindui saat2 di Suria Resort Cherating..

now i have to make a move for my future.hope everything gonna be okay...

Monday, September 7, 2009

menghitung hari..

tajuk entry cam emo jek..saje je tu..pdhal nk cite brite gembire.ehehe..da lme ekk tade post entry br..sbb tade cite bes.asek cite nk sedih je..so malas la nk update prsn tak gumbire tu..
Alhamdulillah aku bakal menghabeskn LI yg amat tak bes ni.da dpt approval manager process.die tade hal nye.ckp je.bile2 je die leh sign.InsyaAllah i'll last on 15th Sept..tinggal bpe ari je lg..tu yg mhitung hari~~
aku da fax surat from kampeni kat fac.tp haram jadah tade replynye..diam sribu bahase.lantak la.aku bkn ponteng ke hape.da verified by manager pon..
so layan jela lgu kat bwh ni..tade kaitan pon.. (yeke tade kaitan??)




video

Friday, August 14, 2009

sy budak br bljr..

skg br kul 10.20am..terase lmbt sgt mse berlalu.da berpuluh2 kali aku tgk jam,tp still kul 10 lebeh..mood aku da slowly decrease..
nape ek,lately i'm not enjoy being myself.. sedih btul..ari2 aku rse cm berat je nk gi keje.mse bgn tu da mule pk sal keje2..kdg2 tanak bgn je.xsanggup nk mulekn hari br .coz i know, my level of stress incresingly day by day...
supposed to be this internship will give me more experience towards industrial view.but unlucky, i haven't felt that excitement..almost self studying here.1st,die kasi task,cr reference kat registry or kat tenet..pastu stdy n pahamkn..pastu pizen.mse pizen kaw2 kne soal.kalah pizen PD n PSM..ish kalo smpai 6 bln cmni,msti my face look older 3years than my actual age..asek tensen je..
pls,let me out from this hell..tak sbr aku nk abes..